Kadıköy Yaşam Huzurevlerinde genel temizlik hizmetleri eğitimli görevliler tarafından titizlikle yürütülür. Hizmet binamız konuklarımızın temizlik ve bakım ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabileceği şekilde düzenlenmiştir. Başta düzenli banyo ve vücut bakımı olmak üzere, konuklarımızın her türlü temizlik ve bakım ihtiyacı profesyonel hizmet ekipleri tarafından sağlanır. çamaşır, ütü gibi hizmetleri görevli personel tarafından karşılanır.

Yaşlı bakımı tecrübe ve özen gerektiren bir alandır. Bu sebeple ekibimizi titizlikle seçeriz. Bakıcı kadromuzdaki, tamamı tecrübeli ve yaşlı bakımı konusunda özel eğitim almış sertifika sahibi personelimiz hizmetlerine  sabah kahvaltısına hazırlıkla başlar ve vardiya sistemi ile 24 saat kesintisiz olarak devam eder. Günlük hayat içerisinde destek gerektiren her alanda bakıcılarımız vardır. Otururken, kalkarken yada yürürken gereken yardım her an yanı başınızdadır. Yemek yedirmek, banyo ve kişisel bakımın veya sakal tıraşının yapılması güler yüzün kaybolmadığı bir anlayışla aksamadan yapılır. Tuvalet kontrolünün kaybedildiği durumlarda dahi gereken her tür takip ve Bakım Ekibinin şefkatli ellerinden titizlikle sunulmaktadır.

Yaşlı bakımında bakım verenin rol alması gereken temel ihtiyaçlar
Bu ihtiyaçlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Beslenme
Banyo, tuvalet ihtiyaçları ve diğer temizlik, bakım ihtiyaçları
Giyinme, soyunma ve diğer günlük aktiviteleri gerçekleştirirken ortaya çıkabilecek ihtiyaçlar
Yaşanan ortamın temizliği ve hijyeni
Güvenli yaşam ve aktivite ortamının sağlanması
Varsa tedavi, sağlık bakımı ihtiyaçları, ilaç kullanımı
Sosyal aktivite

Bunların yanı sıra bakım verenler psikolojik temel ihtiyaçlar olan sevgi, saygı, kabul görme, güven, sosyalleşme gibi ihtiyaçları da göz ardı etmemeli. Yaşlılıkta psikolojik ihtiyaçların karşılanması son derece önem kazanıyor.

Yaşlanmayı ve yaşlıları anlayabilmek
Yaşlılara bakım vermek bazı özel bilgi ve becerilere sahip olmayı gerektiriyor.

Yaşlanma doğal bir süreçtir.
Tüm canlılar yaşlanır ve bu süreç doğumla başlar.
Yaşlanma birdenbire değil yavaş yavaş ve derece derece gerçekleşir.
Herkes kendine özgü bir şekilde yaşlanır.
Yaşlanma yaşanan yılların sayısından ziyade fiziksel ve zihinseldir, bir insan 35 yaşında yaşlanmışken, 75 yaşındaki biri genç olabilir.
Yaşlanmada kalıtım, yaşam tecrübesi ve stres gibi etkenler önemlidir.
Şu noktaların da unutulmamasında büyük fayda var:
Yaşlılar kendi geçmişleri ile ayrı bireylerdir ve yaşamlarını farklı şekilde hatta aynen gençliklerinde olduğu gibi sürdürmek isteyebilirler. Tüm yaşlıları aynı kabul etmek onlarla yaşamayı ve bakım vermeyi güçleştirir.
Yaşlanma öğrenme kapasitesini değiştirmez. Öğrenme süreci biraz yavaşlamış olabilir ancak daha nitelikli olması mümkündür.
Yaşlı insanlar da değişebilir ve değişirler. Genellikle kısa bir süre içerisinde birçok değişiklik yapmak zorunda kalırlar. Emeklilik, çocuklarından ayrılma, fiziksel çevrelerini değiştirme (daha küçük ve uygun bir eve taşınma gibi) öncesine göre daha düşük bir gelirle yaşama gibi birçok değişikliği kısa bir süre içerisinde yaşamış olabilirler.
Mümkün olduğunca özgürlüklerini korumayı, bağımlı olmadan yaşamayı isterler.
Yaşlıların zihinsel becerilerine saygı göstermek önemlidir. Bazıları zenginleştirici öğrenim deneyimlerine dahil olabilirler. Öğrenmeleri gereken şeyleri onlara öğretmeniz mümkündür.

Bakım verenler için bazı hatırlatmalar
Yaşlı insanları mevcut ilgi alanlarını geliştirmek ya da yeni ilgi alanları yaratmaları için teşvik etmek önemli.
Giyinme, soyunma, banyo, yemek yeme gibi günlük aktiviteleri kişinin mümkün olduğunca kendisinin yapması sağlanmalıdır. Yaşlının durumuna ve ihtiyaçlarına göre yalnızca gerekli olan durumlarda yardımcı olunmalı.
Kendisinin günlük ihtiyaçlarından doğan aktivitelerin en azından bir kısmına dahil edilmeli, yaşlının fiziksel koşulları elverdiğince ve güvenliğini riske atmadan günlük aktivitelerin kendisi tarafından devam ettirilmesi sağlanmalı.
İlaç kullanımı ya da diğer tedavilerin düzenli ve hatasız olarak devamlılığı sağlanmalı.
İlaç kullanımı ya da diğer tedavilerle ilgili problemler, yaşlının herhangi bir tedaviyi reddetmesi durumu mutlaka sağlık profesyonellerine bildirilmeli.
Doğru beslenme birçok rahatsızlığın önlenmesi için önemlidir. Yaşlılar bazen öğün atlayabilir ya da yanlış gıdalarla beslenebilirler. Özellikle bazı sağlık problemleri söz konusu ise doktorun belirlediği diyet doğru bir şekilde uygulanmalı.
Yaşlılıkta hafızanın zayıflaması unutkanlığın artmasına sebep olabilir. Bunun için yaşlıları daha öncesine göre daha fazla yazarak, not alarak yaşamaya alıştırmak gerekebilir. Ayrıca bazı hatırlatıcı sistemlerin en basit olarak evin belli yerlerinde notların kullanılması faydalı olabilir.
Kalp hastalıkları, tansiyon gibi rahatsızlıklara sahip olan kişilerin ani hareketlerden kaçınması sağlanmalı.
Yaşlılıkta reflekslerin yavaşlayacağı, hareketlilikte dengenin zayıflayabileceği göz önünde bulundurulmalı, hareketlilik mümkün olduğunca kısıtlanmamalı ancak gereksiz ve tehlike yaratabilecek hareketlerden de kaçınılmalı.
Yaşlıların bulunduğu ortamlar iyi havalandırılmalı diğer taraftan ortam sıcaklığına da dikkat edilmeli. Normal vücut sıcaklığının korunması önemli.

Hizmet Tanımları
Yaşlı ya da hastanın ihtiyaçlarını belirleme
Günlük yeme-içme, egzersiz ve yatak içi bakımının yapılması,
İlaç ve beslenme desteğinin eksiksiz en uygun şekilde yapılması,
Yaşlı ve hastanın moral ve motivasyonunu anlayabilme ve destek olabilme,
İlk yardım bilgisine sahip olmaları